Головна arrow Новини цирку arrow Слони у Львові
 
Слони у Львові Надрукувати Надіслати електронною поштою
Написав Administrator   


Львівський державний цирк відкрив ювілейний – 40-й – сезон. Уперше за багато років на арені з'явилися найбільші у світі тварини. Одразу п'ятеро азійських слонів тішать публіку найрізноманітнішими трюками – велетні вагою близько шести тонн стрибають через скакалку, крутять кільця та навіть ходять по кулі. Особливо ефектно виглядає кількатонна слониха, вбрана в квітчасту спідничку, котра вправно танцює.

Як розповіла керівник програми “На слонах навколо світу”, народна артистка Російської Федерації Таїсія Корнілова, всі слони – "дівчатка", причому найстаршій "артистці" вже близько 50 років. "Хлопчиків" дресирувальники воліють не брати, оскільки ті в періоди гону стають надзвичайно агресивними і можуть завдати ушкоджень своїм побратимам по арені. Як з’ясувалося, пані Таїсія – представниця славної "слонячої" династії: велетнів дресирували ще її дідусь з бабусею. Та й зараз разом з мамою в манежі працює син Андрій Дементьєв. Він розповів, що найбільше в світі слони полюбляють ласувати цукром і готові за солодке буквально на все. Крім того, до раціону велетнів входять також овочі, цитрусові, злаки та хліб. Андрій Дементьєв розповів, що незважаючи на показну легкість виступів, насправді на те, щоб навчити слона навіть найпростішим трюкам потрібно щонайменше два роки. А танцювати тварини починають хіба через 5-6. Перших півроку слоненят узагалі не чіпають – вони просто призвичаюються до шуму та великої кількості людей. На запитання про те, чи існують серед тварин повні нездари в цирковому мистецтві, Таїсія Корнілова дотепно відповіла: "Неталановитих слонів не буває, бувають погані дресирувальники”.

Звичайно ж, самими лише слонами програма не вичерпується. У колективі, де зібралися артисти із Санкт-Петербурга, Москви, Києва, Луганська, Риги та інших міст, є представники багатьох циркових професій. Окрім слонів, на арені виступають й інші тварини – в атракціоні "Серед хижаків" під керівництвом заслужених артистів Росії Наталії та Дмитра Кузнєцових можна побачити пум та леопардів, причому не звичайних леопардів, а чорних. Привертають увагу й виступи жонглерів на конях Руслана Яремчука та Марії Гловатських, еквілібриста Олега Шелудякова. Дуже оригінально виглядають номери у виконанні гімнаста на ременях Сергія Андрєєва. І як завжди – увесь вечір на манежі – пара дотепних клоунів Цьома та Одуванчик.

За словами комерційного директора Львівського державного цирку Романа Здреника, відкриття ювілейного сезону вдалося, насамперед, тому, що на арені після довгої перерви нарешті виступають слони, котрі вже давненько не гостювали в нашому місті.

Марина Ритенко

 
Наступна >