Головна arrow Новини цирку arrow Верблюди, носухи та... «Внуки лейтенанта Шмідта»
 
Верблюди, носухи та... «Внуки лейтенанта Шмідта» Надрукувати Надіслати електронною поштою
Написав Administrator   
Львів’ян і гостей міста запрошують на нову міжнародну шоу-програму «Золотий цирк Європи та Азії»

До 4 грудня у Львівському цирку демонструватимуть феєричну шоу-програму «Золотий цирк Європи та Азії» від цирку «Чінізеллі». До неї ввійшли найрізноманітніші номери від учасників і призерів міжнародних фестивалів – дресирувальників, гімнастів, акробатів і дуету клоунів, які не залишать байдужими жодного глядача.



Одним із найбільш захопливих видовищ і незаперечним хітом програми є атракціон «Білоруські наїзники».  Саме з цим номером його керівник – заслужений артист Північної Осетії Борис Лазаров здобув чимало нагород, серед яких срібний приз Міжнародного фестивалю в Італії, «Золота богиня» в Японії і «Золота шпора» в Канаді.

Від майстерності артистів, які бездоганно виконують найскладніші кінно-акробатичні трюки, перехоплює дух. А коли у фіналі номера продовжувач династії Руслан Лазаров виконує унікальний трюк «Прапор», зал буквально вибухає оваціями! До слова, після завершення шоу маленькі глядачі мають змогу покататися на породистих скакунах, які беруть участь у цьому атракціоні.

І якщо попередній номер має яскравий білоруський колорит, то завдяки наступному, керівником якого також є Борис Лазаров, ви відчуєте всю магію Сходу. Атракціон «Екзотика» унікальний тим, що поєднує оригінальну дресуру верблюдів і лам. Саме під час його демонстрації на арену виходять екзотичні для наших широт бактріани, поширені від Малої Азії до Маньчжурії.

Із захопленням глядачі сприймають номер за участі дресированих ведмедів Тетяни і Валерія Нечипуренків. Чого тільки не виробляють клишоногі на цирковій арені: ходять на задніх лапах, катаються на скейті та велосипеді, лазять по драбині. Дресирувальники Анжела і Олег Тонкопої також покажуть навички своїх вихованців – єнотів та носух. Останні, до речі, є хижаками, в них витягнутий ніс і хвіст завдовжки з тулуб. На волі носухи лазять по деревах і ночують на них. Саме тому на арені їм легко вдається підійматися і спускатися канатом. Окрім цього, носухи безстрашно стрибають через вогняні кола, штовхають іграшкову вантажівку, а у фіналі навіть вальсують зі своїми дресирувальниками.

Важко собі уявити цирк без надзвичайних і дуже милих номерів із тваринами. Та невдовзі це може стати реальністю! Зараз у парламентському Комітеті з питань екологічної політики перебуває на розгляді законопроект №5229 від 5 жовтня 2016 р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заходів для запобігання негуманному та жорстокому ставленню до тварин», поданий Дмитром Колесниковим. Якщо його приймуть у чинній редакції, про виступи тварин у цирках можна забути… Аби цього не сталося, під час кожного шоу в Львівському цирку збирають підписи на підтримку номерів із тваринами.

Та повернімося до програми «Золотий цирк Європи та Азії». Надзвичайно видовищною її частиною є номери за участі акробатів, гімнастів, еквілібристів та клоунів.

Львівські глядачі у попередніх шоу вже бачили номер «Ті, що летять до зірок» колективу гімнастів під керівництвом Ігоря Байбака. Проте він не може не захоплювати – дивись хоч уперше, хоч удесяте! Номер наповнений дивовижними трюками, що й не дивно, адже ці гімнасти є лауреатами міжнародних конкурсів та фестивалів артистів цирку в Італії, Іспанії, Китаї, Угорщині, Польщі. А під час номера на турніках і на батуті, окрім віртуозного виконання акробатичних трюків, артисти ще й встигнуть вас посмішити!

Одними із найулюбленіших атракціонів у цирку для глядачів є виступи еквілібристів. Цього разу львів’янам покажуть номер артистів на летючих першах під керівництвом заслуженого артиста України Юрія Дробота. Вони підкорили глядачів у Румунії, Естонії, Японії, Швейцарії. Майже всі артисти є майстрами або кандидатами у різних видах спорту, а один із них навіть десятиборцем. На цирковій арені еквілібристи на першах показують неабияку майстерність та сміливість. Виступаючи під самим куполом, виконують запаморочливі трюки!
Не може не захоплювати й номер повітряної гімнастки на корд-де-парелі Катерини Шаруєвої. Вона є лауреатом Міжнародного фестивалю циркового мистецтва в Монте-Карло та лауреатом Міжнародного циркового фестивалю в Будапешті. Цей безстрашний і граціозний номер, наповнений складними трюками і підкреслений гарною музикою, створює неповторну атмосферу вишуканості та майстерності.

І звичайно ж, важко уявити собі будь-яку циркову програму без клоунів. Під час шоу «Золотий цирк Європи та Азії» вас розважатиме клоунський дует «Внуки лейтенанта Шмідта» – учасники циркових фестивалів у Парижі та в  Монте-Карло – Олег Бєлогорлов та Сергій Калганов. Дует працює в жанрі так званої килимової клоунади, тому їх образи не надто перебільшені і відображають реальні характери артистів (на відміну від буфонадної клоунади). «Внуків лейтенанта Шмідта» знають у Франції, Італії, Кореї та Японії.
Шоу-програму «Золотий цирк Європи та Азії» демонструватимуть до 4 грудня щосуботи о 16.00 і щонеділі о 12.00 та 16.00. Квитки можна придбати онлайн на.kasa-lvivcirk.com або у касах Львівського цирку за ціною від 50 до 200 гривень.

Марічка Ільїна

 
< Попередня   Наступна >