Головна arrow Архів вистав arrow Поцілунок з крокодилом, танець з левом...
 
Поцілунок з крокодилом, танець з левом... Надрукувати Надіслати електронною поштою
Написав Administrator   
Новий сезон у Львівському цирку відкрила програма «Золотий цирк Африки»
"Високий замок"
03.10.2012

У вихідні у Львівському цирку - повна зала глядачів. На нову програму “Золотий цирк Африки” на місцях із нетерпінням чекають батьки з малечою. Ще б пак! Попереду виступи віртуозних акробатів, хижих тварин зі спекотного чорного континенту. І, звісно ж, кумедний клоун, який не дасть нудьгувати...

Ведучий програми – чорношкірий камерунець у білосніжному костюмі оголошує номери українською. Родзинка програми – семеро акробатів, які прибули із далекої Кенії. Гурт “Кенія-Бойс” - лауреати міжнародних фестивалів цирку. Запальні африканці здивували глядачів своїми трюками: проповзали під вогняними стрілами на висоті 20 сантиметрів від арени. Піраміда заввишки сім метрів, яку тримає на собі одна людина, – “зірковий” номер чорношкірих акробатів – пройшов на ура.

Повітряні акробати, які виконують карколомні трюки на полотнах, приїхали до Львова зі Санкт-Петербурзького цирку на Фонтанці. Ірина та Олександр Кравцови працюють в Україні вперше.

Під час номеру із нільськими крокодилами та місісіпськими алігаторами глядачі затамували подих. Гіпноз триметрового алігатора, стійка крокодила на хвості, поцілунок з крокодилом, катання на алігаторі, ще - голова у пащі алігатора. Усі ці трюки із велетенськими рептиліями продемонстрував дресирувальник Юрій Матвієнко.

Виступ дресирувальників левів Олексія та Вероніки Пінків змусив понервувати. У залі відчулася напруга, коли на манеж вийшли тварини. Усі пам’ятають, як два роки тому під час вистави хижаки накинулися на дресирувальника Олексія Пінка... Після дворічної перерви безстрашне подружжя повернулося на арену Львівського цирку. На щастя, цього разу леви поводилися чемно, слухали усі команди - скакали через вогняні обручі, танцювали з дресирувальниками, котили бочку...

Малечу розважав клоун Михайло Март. Він показав не лише кумедні витівки, а й акробатичні трюки.

Виставу супроводжувало лазерне, світлове та піротехнічне шоу.

Валентина Іволга 14 років працює у Львівському цирку контролером. “Зараз у цирк йде більше людей, ніж раніше, - розповідає. - Після пожежі цирк відремонтували, тепер тут чисто, гарно. Нова програма цікава: багато звірів...”... Два роки тому пані Валентина на власні очі бачила, як у розпал вистави лев накинувся на дресирувальника Олексія Пінка. “Першою на допомогу кинулася дружина, яка виступала з ним у парі, - пригадує Валентина Степанівна. - Я тоді страшенно перелякалася, такого досі у цирку не було. Люди досі перепитують, чи справді це той самий дресирувальник, якого покусав лев”.

За словами директора Львівського цирку Романа Здреника, один із левів-агресорів Дукат цього разу виступав на арені. Другий - Персей - ходить по Ялтинському зоопарку і в цирк не проситься. “Нова програма “Золотий цирк Африки” сформована з усіма африканськими атрибутами. Артисти з’їхалися з різних країн. Найбільше хвилювалися за акробатів із Кенії, які мали проблеми з в’їздом в Україну. Прилетіли за день до прем’єри”, - розповів пан Здреник.

На фото: Безстрашний дресирувальник Юрій Матвієнко вміє втихомирити підопічних зубатих велетнів.
 
< Попередня   Наступна >